Nieuwsarchief

2021

VVAB krijgt prijs voor jarenlange inzet voor het erfgoed

Op 25 september 2021 ontving de VVAB van het Law Firm Network, een internationaal netwerk van advocatenbureau's, een prijs voor haar jarenlange inzet voor de binnenstad.
[Meer lezen]

Govert Janssen is de nieuwe voorzitter van de VVAB

Op de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) op vrijdag 10 september 2021 in de Zuiderkerk is een nieuw bestuur aangesteld.
[Meer lezen]

Amsterdam Museum terug naar de tekentafel

Op woensdag 3 februari 2021 werden de verbouwingsplannen van het Amsterdam Museum aan de Kalverstraat besproken in de Commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit (CRK).
[Meer lezen]

Plannen voor de binnenstad besproken

De VVAB heeft zich de laatste jaren sterk gemaakt voor bestrijding van het overtoerisme, en herstel van de balans tussen wonen, werken en uitgaan. Donderdag 28 januari 2021 werden in de commissie AZ de plannen voor de binnenstad besproken.
[Meer lezen]

Meer doortastendheid gevraagd in de Aanpak Binnenstad

In een inspraakreactie op de raadsbrief over de Aanpak Binnenstad heeft de VVAB een verplaatsing van de raamprostitutie en invoering van het ingezetenencriterium voor de coffeeshops bepleit. Maar er is meer nodig.
[Meer lezen]

Reuzenrad aan het Oosterdok?

Op 29 december 2020 werd een vergunning gepubliceerd voor een reuzenrad aan het Oosterdok. Het reuzenrad wordt volgens de vergunning geplaatst door Vallentgoed Kermisexploitatie BV.
[Meer lezen]

Sloop satelliet Nederlandsche Bank begonnen

De sloop van de satelliettoren van de Nederlandsche Bank op het Frederiksplein is begonnen. Het bankgebouw ondergaat een belangrijke transformatie en krijgt een meer open karakter. De zichtlijn vanuit de Utrechtsestraat komt weer vrij.
[Meer lezen]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Archief

Archief van oude nieuwsberichten:
[Archief 2021]
[Archief 2020]
[Archief 2019]
[Archief 2018]
[Archief 2017]
[Archief 2016]
[Archief 2015]
[Archief 2014]
[Archief 2013]
[Archief 2012]
[Archief 2011]
[Archief 2010]
[Archief 2009]