Agenda

VVAB-borrel, 15 april AFGELAST

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats, in de Zuiderkerk.
Tijdens de maandelijkse VVAB-borrel worden actuele onderwerpen besproken en kunt u kennismaken met verenigingsleden. De volgende borrel zou zijn op woensdag 15 april, maar die kan niet doorgaan vanwege de Coronacrisis.

U hoeft zich voor deze activiteit niet in te schrijven.

Excursies en lezingen

Zaterdag 25 april. Rondleiding gebouw De Burcht

De Burcht, Henri Polaklaan 9 (foto Vereniging Hendrick de Keyser)

Gebouw De Burcht is ontworpen door Hendrik Petrus Berlage in opdracht van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond (ANDB). Het is in dezelfde periode ontworpen als de Beurs op het Damrak en het werd 1 augustus 1900 in gebruik genomen. Henri Polak, de voorzitter van de ANDB, wilde het gebouw een monument laten zijn voor de arbeidersbeweging, de ANDB-leden noemden het hun Paleis. Dit huidige rijksmonument wordt onder andere gewaardeerd om zijn sobere, door de middeleeuwse Italiaanse raadhuizen geïnspireerde exterieur en het monumentale trappenhuis. Op het gebouw schittert een enorme diamant van glas. Vermeldenswaard zijn ook de latere inwendige toevoegingen, met o.a. muurschilderingen van Roland Holst en de prachtige lamp in de traphal.
De rondleiding wordt verzorgd door vrijwilligers met een achtergrond in de vakbeweging en met een binding met het gebouw De Burcht.

Plaats/tijd: Zaterdag 25 april 2020, 11.00 uur, uiterlijk 10.55 uur verzamelen voor gebouw De Burcht, Henri Polaklaan 9 te Amsterdam. De rondleidng, in twee groepen, duurt tot 12.30 uur. Er is helaas geen horecafaciliteit in het gebouw.

I.v.m. de Coronacrisis is deze excursie afgelast. Er wordt, zodra de ontwikkelingen dat toestaan een nieuwe datum voor deze rondleiding vastgesteld. Uw aanmelding blijft dus gelden. Als u niet kunt op de nieuwe datum, krijgt u uiteraard het inschrijfgeld teruggestort.

Amsterdam Cursus

In deze cursus gegeven door Walther Schoonenberg wordt een schets gegeven van de geschiedenis, architectuurgeschiedenis en stedenbouw van de historische binnenstad van Amsterdam. De cursus vindt plaats op een historische locatie in de binnenstad en is bedoeld voor alle Amsterdam-liefhebbers die hun stad beter willen kennen.

De inschrijving voor de cursus 2020/21 is zojuist geopend. De cursus wordt gegeven in de periode oktober 2020 - februari 2021. Geef u snel op!

[Meer info]

Inschrijving en deelname

De deelname wordt bepaald aan de hand van de betalingen. Vol = vol. Als u zich voor een activiteit opgeeft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Bij over-inschrijving laten wij dit weten en wordt uw betaling retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot een week voor de activiteit. Stuur tijdig - via het contactformulier - het annuleringsbericht naar de Excursiecommissie, dan wordt uw betaling teruggestort.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten.
I.v.m. de coronacrisis is een huiskamerbijeenkomst momenteel niet mogelijk. Het is wel mogelijk de dialezing digitaal, via het programma ZOOM, aan u voor te dragen. De nieuwe door u geworven leden zullen dan eveneens worden uitgenodigd.

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).
Op de hoogte blijven?
Zorg ervoor dat u de Nieuwsbrief ontvangt. Leden krijgen de nieuwsbrief als zij zich daarvoor opgeven, bij hun aanmelding of via het secretariaat.

Excursiecommissie

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Wouter Amesz, Bert Hamming, Govert Janssen en Peter Poelstra (voorzitter).

Contact

Als u contact wilt op de dag van de excursie dan kunt de excursieleider bellen: 06 1309 2496.

Hebt u suggesties of vragen? Gebruik dan a.u.b. het contactformulier.

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.