Agenda

VVAB-borrel, 19 februari

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats, in de Zuiderkerk.
Tijdens de maandelijkse VVAB-borrel worden actuele onderwerpen besproken en kunt u kennismaken met verenigingsleden. De volgende borrel is op woensdag 19 februari.

U hoeft zich voor deze activiteit niet in te schrijven.

Excursies en lezingen

Zaterdag 15 februari 2020. Rondleiding door Felix Meritis 1/2

Eén van de belangrijkste monumentale complexen aan de Keizersgracht is Felix Meritis, dat 'gelukkig door verdiensten' betekent. De inwijding van het gebouw vond plaats op 31 oktober 1788. Het ontwerp was van bouwmeester Jacob Otten Husly (1738-1796). Het pand was het hoofdkwartier van het genootschap Felix Meritis dat zich richtte op de bevordering van kunsten en wetenschappen. In de jaren zestig werd het een cultuurpaleis onder de naam Shaffy Theater en traden Ramses Shaffy, Liesbeth List en Freek de Jonge er regelmatig op. Na een renovatie van ruim drie jaar opent Felix Meritis op vrijdag 20 maart 2020 weer haar deuren. Felix Meritis borduurt voort op de periode voor de verbouwing, met programma’s voor een nieuwsgierig publiek met debat, klassieke en lichte muziek, cabaret, als voorheen.
Hans Tulleners en Walther Schoonenberg zullen ons door het bijzondere gebouw rondleiden.
Plaats/tijd: Zaterdag 15 februari 2020, Felix Meritis, Keizersgracht 324, 1ste rondleidingen 10.30-12.30 uur. Er is een 2de rondleiding om 13.00 uur waarvoor u zich kunt opgeven (zie hieronder).
Toegang voor VVAB-leden € 10, voor niet-leden € 15.

VOLGEBOEKT

Zaterdag 15 februari 2020. Rondleiding door Felix Meritis 2/2

Eén van de belangrijkste monumentale complexen aan de Keizersgracht is Felix Meritis, dat 'gelukkig door verdiensten' betekent. De inwijding van het gebouw vond plaats op 31 oktober 1788. Het ontwerp was van bouwmeester Jacob Otten Husly (1738-1796). Het pand was het hoofdkwartier van het genootschap Felix Meritis dat zich richtte op de bevordering van kunsten en wetenschappen. In de jaren zestig werd het een cultuurpaleis onder de naam Shaffy Theater en traden Ramses Shaffy, Liesbeth List en Freek de Jonge er regelmatig op. Na een renovatie van ruim drie jaar opent Felix Meritis op vrijdag 20 maart 2020 weer haar deuren. Felix Meritis borduurt voort op de periode voor de verbouwing, met programma’s voor een nieuwsgierig publiek met debat, klassieke en lichte muziek, cabaret, als voorheen.
Hans Tulleners en Walther Schoonenberg zullen ons door het bijzondere gebouw rondleiden.
Plaats/tijd: Zaterdag 15 februari 2020, Felix Meritis, Keizersgracht 324, 2te rondleidingen 13.00-14.00 uur.
Toegang voor VVAB-leden € 10, voor niet-leden € 15.

Maximaal aantal deelnemers: 60
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 29

Inschrijving en deelname

De deelname wordt bepaald aan de hand van de betalingen. Vol = vol. Als u zich voor een activiteit opgeeft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Bij over-inschrijving laten wij dit weten en wordt uw betaling retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot een week voor de activiteit. Stuur tijdig - via het contactformulier - het annuleringsbericht naar de Excursiecommissie, dan wordt uw betaling teruggestort.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).
Op de hoogte blijven?
Zorg ervoor dat u de Nieuwsbrief ontvangt. Leden krijgen de nieuwsbrief als zij zich daarvoor opgeven, bij hun aanmelding of via het secretariaat.

Excursiecommissie

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Wouter Amesz, Daphne Bouman, Bert Hamming, Govert Janssen en Peter Poelstra (voorzitter).

Contact

Als u contact wilt op de dag van de excursie dan kunt de excursieleider bellen: 06 1309 2496.

Hebt u suggesties of vragen? Gebruik dan a.u.b. het contactformulier.

Amsterdam Cursus

De Amsterdam Cursus van Walther Schoonenberg wordt momenteel gegeven. De inschrijving voor de cursus 2020/21 wordt geopend in mei a.s.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.