Agenda

Excursies en lezingen

Zaterdag 10 juni. Lezing over de Wilde Stad, de biodiversiteit van Amsterdam

In zijn lezing gaat Geert Timmermans in op de rijke natuur van Amsterdam; waarom en waardoor Amsterdam een grote biodiversiteit kent, wat het beleid daarin is en hoe de natuur reageert op de kansen in de stad. Aan de hand van een beeldpresentatie wordt dit toegelicht.
Geert Timmermans werkt als stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam. Hij is bedenker van de Amsterdamse ecologische structuur, houdt zich bezig met het opheffen van ecologische knelpunten in die structuur, maar ook met het ontwikkelen van plannen voor de natuur-inclusieve stad.
In zijn vrije tijd schrijft hij boeken over de stadsnatuur zoals Haring in het IJ (1991), De Wilde Stad (2001) en het Amsterdamse Beestenboek (2017). Ook De Eetbare Stad (2017) is mede van zijn hand. Verder is hij voor Ravon ringslang coordinator (broeihopen) voor Groot Amsterdam en trekker van KNNV/Ravon, de werkgroep Vissen, Amfibieƫn & reptielen. Om vast een voorproefje te krijgen: https://amsterdam.knnv.nl/geert-timmermans.
Datum/tijd: Zaterdag 10 juni, Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, inloop 10.30 uur, aanvang 11.00 uur. Prijs 10,- euro voor leden, 15,- voor niet-leden.

Amsterdam Cursus

De VVAB biedt al meer dan tien jaar cursussen over de stedenbouw en architectuur van Amsterdam aan, met een nadruk op de historische binnenstad en de strijd voor het behoud daarvan. De cursussen worden gegeven door architectuurhistoricus en secretaris van onze vereniging, Walther Schoonenberg. De cursussen vinden jaarlijks plaats, op acht avonden in een bijzonder pand, in de winterperiode tussen oktober en maart.
Dit jaar wordt naast de basiscursus ook een vervolgcursus gegeven.

Voor de komende cursussen, voor het cursusjaar 2023/24, is de inschrijving inmiddels geopend. [Meer lezen/opgeven]

Inschrijving en deelname

De deelname wordt bepaald aan de hand van de betalingen. Vol = vol. Als u zich voor een activiteit opgeeft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Bij over-inschrijving laten wij dit weten en wordt uw betaling retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot een week voor de activiteit. Stuur tijdig - via het contactformulier - het annuleringsbericht naar de Excursiecommissie, dan wordt uw betaling teruggestort.

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).
Op de hoogte blijven?
Zorg ervoor dat u de Nieuwsbrief ontvangt. Leden krijgen de nieuwsbrief als zij zich daarvoor opgeven, bij hun aanmelding of via het secretariaat.

Excursiecommissie

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
[Meer lezen]

Contact

Als u contact wilt op de dag van de excursie dan kunt de excursieleider bellen: 06 1309 2496.

Hebt u suggesties of vragen? Gebruik dan a.u.b. het contactformulier.

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.

Amsterdam-links

De VVAB-excursiecommissie heeft een lijst met links samengesteld met allerhande informatie over Amsterdam. Deze lijst is bedoeld als service voor onze leden. De lijst met links vindt u hier. [Links]