Opgeven voor een verenigingsactiviteit

Zaterdag 7 april. Andere tijden, de ontvoering van de heren Heineken en Doderer, november 1983

Komend najaar is het alweer 35 jaar geleden dat de geruchtmakende ontvoering van biermagnaat Freddie Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer plaats vond. Een zaak die nog steeds tot de verbeelding spreekt, niet in het minst door de publiciteit rond crimineel Willem Holleeder, immer aangeduid als ex-Heinekenontvoerder.
Ten tijde van die ontvoering in november 1983 was Gert van Beek chef van het Bureau Zware Criminaliteit van de Amsterdamse politie. Samen met collega Kees Sietsma gaf hij leiding aan een groot rechercheteam dat deze ontvoeringszaak tot een redelijk goed einde wist te brengen.
Inmiddels gepensioneerd, heeft hij zijn ervaringen in een boek verwerkt, getiteld ‘Meneer Heineken, het is voorbij’. Van Beek was de eerste politieman die de heer Heineken aansprak nadat hij samen met zijn chauffeur Doderer door een Arrestatieteam van de politie in een loods in het westelijke havengebied van Amsterdam was bevrijd.
De presentatie van Gert van Beek laat zien voor welke complexe opdracht de politie stond. Hoe konden ze de geharde ontvoerders te slim af zijn? Hoe hielden ze de vele media op afstand? En welke strategie zouden ze moeten volgen om Heineken en Doderer levend vrij te krijgen. Van Beek vertelt van binnenuit het verhaal van de spraakmakendste ontvoeringszaak die Nederland ooit heeft gekend. Hij zal authentiek beeld- en geluidsmateriaal laten zien en horen, waarmee hij een zeer realistisch beeld van destijds weet op te roepen. Een presentatie die de koude rillingen over de rug doet lopen.
De presentatie vindt plaats op zaterdag 7 april bij Perdu, Kloveniersburgwal 86. Aanvang: 11.00 uur. Inloop: 10.30 uur. Toegang voor VVAB-leden € 10, voor niet-leden € 15.

Deze excursie heeft al plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om u zich voor deze excursie op te geven.

[Agenda]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.