Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 20 juni, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur.
De borrel vindt zoals gebruikelijk plaats in de Zuiderkerk.

Excursies en lezingen

Zondag 27 mei. Rondleiding Carré

Hoewel Carré in alles nog de sfeer van historie ademt, gaat achter de schermen een ultra modern theater schuil. Met een rondleiding door Carré kunt u proeven van het dynamische, dagelijkse leven in het nationale en internationale topentertainment.
Tijdens de rondleiding krijgt u een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven.
Terwijl de gids van Carré u meeneemt door Nederlands beroemdste theater en u dwaalt langs het toneel, foyers en de kleedkamers, krijgt u commentaar en anekdotes over de architectuur, historie, voorstellingen en over wat zich in Carré de afgelopen 130 jaar heeft afgespeeld.
De rondleidingen houden niets voor u verborgen.
Datum/tijd: Zondag 27 mei 2018, inloop 10.30 uur, start rondleiding 11.00 uur.
Toegang voor VVAB-leden € 10, voor niet-leden € 15.

Maximaal aantal deelnemers: 60
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 16
[Ja, ik wil mij opgeven.]

Zaterdag 16 juni. Excursie Houthaven

De Houthaven werd in 1876 gegraven voor het overslaan en opslaan van hout. Het was de eerste gegraven haven van Amsterdam. De Houthaven werd aangelegd voor het hout dat vooral uit Scandinavië kwam en verder uit Afrika, Azië en Rusland. Het was daarmee lange tijd een belangrijke handelshaven. Toen het vervoer van hout steeds meer over de weg plaatsvond, werden de insteekhavens in 1945 gedempt. Op de plek waar in het verleden vrachtschepen uit de hele wereld hun hout losten, ontstaat in rap tempo een modern woon- en werkgebied: Houthaven.
De nieuwe Houthaven bestaat uit zeven autoluwe eilanden, met elk een eigen karakter dat tot uitdrukking komt in bijvoorbeeld de architectuur van de woningen. De eilanden hebben verschillende thema’s en liggen in een richting die gebaseerd is op de oorspronkelijke insteekhavens. De namen van de eilanden en de bruggen verwijzen naar de historie van het gebied, met name de houthandel die Amsterdam dreef met diverse Europese steden.
Op zaterdag 16 juni maken we een wandeling door de gedaanteverwisseling van een historisch stukje Amsterdam. Vanaf 10.30 uur worden we verwacht bij het Projectbureau waar Franke Smidstra, omgevingsmanager, om 11.00 uur een inleiding geeft en ons daarna door de buurt leidt die nog gedeeltelijk in aanbouw is.
Toegang voor VVAB-leden €10, voor niet-leden € 15.
N.B. Deelnemers ontvangen na inschrijving en betaling per email een routebeschrijving naar het Projectbureau dat gevestigd is de Bredeschool. Entree aan de achterkant.

Maximaal aantal deelnemers: 40
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 14
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Wouter Amesz, Yellie Alkema, Bert Hamming en Peter Poelstra (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 1309 2496 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Wilt u de excursiecommissie iets vragen? Gebruik dan a.u.b. ons contactformulier.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

Ook dit najaar gaat weer de veel besproken Amsterdam Cursus van Walther Schoonenberg van start. Er is een basiscursus en twee reeksen van verdiepingslessen.

De inschrijving is geopend. Geef u snel op voordat de cursus is volgeboekt.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.