Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 21 november in de Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1.
Voorafgaand aan de borrel vindt een extra ledenvergadering plaats om 17.00 uur.

De borrel begint daarom pas om 18.00 uur. Op deze borrel is als gast aanwezig: Rutger Groot Wassink, wethouder van sociale zaken, diversiteit en democratisering (GroenLinks).

Woensdag 21 november. Extra ledenvergadering

Voorafgaand aan de borrel (zie boven) vindt om 17.00 uur een extra ledenvergadering plaats, in de Oosterkerk. Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden.

[Agenda en stukken extra ledenvergadering]

Excursies en lezingen

Zaterdag 17 november. Amsterdam waterstad, verleden, heden en toekomst

Amsterdam is ontstaan en gegroeid aan het water op het raakpunt van rivier en zee, in het veen, vlak boven het grondwater. De generaties die Amsterdam bouwden, hebben dilemma’s gekend en keuzes gemaakt. Sommige daarvan vinden we nu nog terug.
Maarten Ouboter en Wilko Koning spreken op deze lezing over Amsterdam als waterstad over de bescherming tegen ‘het boze buitenwater’, de keuze van de maaiveldhoogte bij de ontwikkeling van de stad, de afwatering van Amstelland via Amsterdam naar het IJ, de Zuiderzee (vroeger) en de Noordzee. En ook over het afval, de riolering en het drinkwater – heel belangrijk voor de volksgezondheid.
In de verversing van de grachten is altijd veel energie gestoken. Hoe levend is het grachtensysteem nu? Wat zijn de uitdagingen van de toekomst? Welke grote ontwikkelingen komen er op ons af? Amsterdam bouwt meer huizen, er komt een grotere zeesluis in IJmuiden, de zeespiegel stijgt. Kunnen we de menselijke maat houden, ruimte voor de bewoners van Amsterdam én ruimte voor het water?
Maarten Ouboter is systeemmanager Watersysteem bij Waternet en expert op het gebied van waterkwaliteit. Wilko Koning is programmamanager Leidingwerken bij Waternet. Zijn taak is om plannen voor drinkwater en riolering tot uitvoering te brengen. Maarten en Wilko vormen een zeer deskundig en enthousiast sprekers-duo als het gaat over het Amsterdamse water.
Plaats/tijd: Perdu, Kloveniersburgwal 86. Inloop 10.30 uur, Start lezing om 11.00 uur.
Toegang voor VVAB-leden € 10,-, voor niet-leden € 15,-.

Maximaal aantal deelnemers: 80
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 37
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Wouter Amesz, Yellie Alkema, Bert Hamming en Peter Poelstra (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 1309 2496 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Wilt u de excursiecommissie iets vragen? Gebruik dan a.u.b. ons contactformulier.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

Ook dit najaar gaat weer de veel besproken Amsterdam Cursus van Walther Schoonenberg van start. Er is een basiscursus en twee reeksen van verdiepingslessen.

De inschrijving is gesloten: de cursussen zijn volgeboekt. De volgende mogelijkheid aan de cursus deel te nemen is volgend jaar. Meer informatie volgt z.s.m.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.