Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 21 juni, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur. Op deze borrel zal Sjoerd Soeters een presentatie geven van het alternatieve plan voor de Sluisbuurt dat hij heeft gemaakt. Het plan toont aan dat dezelfde aantallen woningen en dichtheid zijn te bereiken zonder super-hoogbouw. Na afloop is er gelegenheid voor vragen en discussie. [Meer lezen]
De borrel vindt zoals gebruikelijk plaats in de Zuiderkerk.

Let op: In de maanden juli en augustus worden er geen borrels georganiseerd. De eerstvolgende bijeenkomst na de vakantieperiode is op woensdag 20 september.

Excursies en lezingen

Zaterdag 22 juli. Zomer-excursie naar Steigereiland (1ste excursie)

Onze tweede zomer-excursie brengt ons naar Steigereiland; een van de eilanden van IJburg, de achtertuin van Amsterdam. In 2010 heeft de gemeente Amsterdam daar steigers gerealiseerd voor drijvende woningen, waarvan een deel voor zelfbouwkavels. Kim Hesper vertelt vanuit haar rol als toenmalige toezichthouder bij dit project over het achterliggende bouwproces met zijn diverse onverwachte problemen en de creatieve oplossingen. Ook kunt u zien wat vrije architectuur oplevert. Kim belicht alle aspecten die bij een dergelijk project komen kijken, de technische informatie en wijdt uit met achtergrondverhalen en natuurlijk de leuke anekdotes die daarbij horen.
Wij verzamelen vanaf 10.30 uur in cafe Vrijburcht waar de excursie om 11.00 uur stipt begint. Café Vrijburcht ligt aan het eind van de Jan Olphert Vaillantlaan (1086XZ) op Steigereiland: tramhalte Vennepluimstraat van lijn 26 vanaf het CS.
De groepsgrootte is 15, dus wees er snel bij. Bij voldoende belangstelling is er een tweede excursie om 13 uur. Het wordt een kalme wandeling van 3 à 4 kilometer, maar kwiek in de botten is wel een vereiste.

Maximaal aantal deelnemers: 15
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 10
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Wouter Ammesz, Yellie Alkema, Bert Hamming, Marion Hilhorst, Peter Poelstra, Aart Janszen en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 3042 1465 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

Ook de komende winter, in november 2017 en januari 2018, geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam. NB. De inschrijving is GEOPEND.
De deelnemerslijst is bijna volgeboekt.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.