Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 20 december, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur.
De borrel vindt zoals gebruikelijk plaats in de Zuiderkerk.

Excursies en lezingen

Vrijdag 15 december. Kijk Amsterdam 1700-1800, de mooiste stadsgezichten

De Dam, de grachten, de kerken en pleinen, de Amstel en het IJ. Het is allemaal onmiskenbaar Amsterdam. Voor het eerst is er een overzichtstentoonstelling van tekeningen van Amsterdam uit de periode 1700-1800. De tekeningen laten een bijzondere levendige stad zien. De 18de eeuw was een relatief welvarende periode. We zien een stad waar wordt gehandeld en gewandeld. Waar koetsen en karren over de keien ratelen en schuiten worden volgeladen. Het getekende stadsgezicht maakte een ongeevenaarde bloei door en geen stad werd zo vaak getekend als Amsterdam. Bekende kunstenaars als Jacob Cats, Reinier Vinkeles en Jan de Beyer namen er uitgebreid de tijd voor om hun stad tot in detail vast te leggen. Zie ook het artikel over deze tentoonstelling in het laatste nummer van Binnenstad.
De VVAB geeft haar leden de gelegenheid om onder deskundige begeleiding van een gids deze tentoonstelling te komen bekijken.
Datum: vrijdag 15 december. Verzamelplaats: cafe Stadsarchief, Vijzelstraat, voor de koffie. Inloop: 10.30 uur. Aanvang rondleiding: 11.00 uur. Indien nodig worden er twee groepen gevormd van maximaal 15 deelnemers.
Leden: E 10,-, niet-leden E 15,-. Let op: Dit betreft de kosten van de rondleiding. De deelnemers dienen zelf de toegang tot de expositie te voldoen. Deze is gratis is voor museumjaarkaarthouders.

Maximaal aantal deelnemers: 30
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 2
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Wouter Ammesz, Yellie Alkema, Bert Hamming, Peter Poelstra (voorzitter) en Aart Janszen.
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 3042 1465 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

In november tot februari geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam.
NB. De cursus 2017/2018 is momenteel gaande.
In april/mei 2018 begint de inschrijving van de cursus 2018/2019.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.