Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 15 maart, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur. De borrel vindt plaats in de Zuiderkerk.

Excursies en lezingen

Zondag 12 maart. Lezing over de geschiedenis van het bier in Amsterdam

De Bierkaai was het deel van de Oudezijds Voorburgwal rond de Oude Kerk. De meeste mannen die bij de Bierkaai woonden sjouwden de hele dag met zware biervaten. De import van bier bestond al vanaf de middeleeuwen en veruit het merendeel van het gerstenat was afkomstig uit Duitsland. Omdat de arbeid zo zwaar was, waren deze mannen vaak erg sterk en stonden bekend als onoverwinnelijke vechtersbazen. Jongens en mannen uit verschillende buurten namen het in gevechten tegen elkaar op, gewoon voor de lol. Het geval was dat de mannen van de Bierkaai vrijwel onoverwinnelijk waren. Vandaar de uitdrukking ‘vechten tegen de bierkaai’, je inzetten voor een hopeloze zaak.
Zondag 12 maart in het proeflokaal van de ambachtelijke bierbrouwerij De Prael, op de plek waar de eerste Amsterdamse brouwerijen ontstonden, presenteert Marco Daane de historie van het Amsterdamse brouwerijwezen. Zijn boek Bier in Nederland zag vorig jaar mei het levenslicht. Na afloop is er een mogelijkheid voor een kijkje in de brouwkeuken van De Prael (www.deprael.nl). Deze rondleiding wordt door de brouwerij verzorgd (niet aan te raden voor mensen die slecht ter been zijn).
Zondag 12 maart, Oudezijds Armsteeg 26. Inloop koffie/thee vanaf 11.15 uur. Om 11.30 start de lezing. Max. 40 personen. Deelnamekosten voor VVAB-leden €10.-, Voor niet-leden €15.-. Vermeld bij uw aanmelding of u ook de rondleiding wenst. Dat kost dan €5.- extra pp, die u gelijk kunt overmaken. Hier geldt een maximum van 20 personen.
NB. U kunt in De Prael lunchen en vanaf 14.00 is er Live Jazz.

Maximaal aantal deelnemers: 40
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 4
[Ja, ik wil mij opgeven.]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Yellie Alkema, Marion Hilhorst, Aart Janszen en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 3042 1465 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

Ook de komende winter, in november 2017 en januari 2018, geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam. NB. De inschrijving is heden GEOPEND. Geef u snel op voordat de deelnemerslijst is volgeboekt.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.