Agenda

VVAB-borrel, derde woensdag in de maand

Elke derde woensdag van de maand, vanaf 17.30 uur, vindt onze maandelijkse borrel plaats.
Maak kennis met mede-verenigingsleden en bestuursleden. Tijdens de borrel worden actuele onderwerpen besproken. De VVAB-borrel is alleen toegankelijk voor leden, tenzij u introducé bent, d.w.z. meekomt met een lid, of expliciet bent uitgenodigd.

De volgende borrel vindt plaats op woensdag 20 september, om 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur. Op deze borrel zullen Norman Vervat (Bond Heemschut) en Walther Schoonenberg (VVAB) een presentatie geven over toezicht en handhaving inzake de monumenten (zie: Meer handhaving nodig). Na afloop is er zoals gewoonlijk gelegenheid voor vragen en discussie. De borrel vindt zoals gebruikelijk plaats in de Zuiderkerk.

Excursies en lezingen

Zaterdag 30 september. Rondleiding Olympisch Stadion

Sinds 1928 is het Olympisch Stadion het icoon van de Nederlandse Sport.Bijna 90 jaar aan sporthistorie, anekdotes en onvergetelijke hoogtepunten passeren de revue in de rondleiding. Enthousiaste rondleiders nemen ons mee door de roemruchte geschiedenis en laten de mooiste plekken van het Olympisch Stadion zien. En natuurlijk is er volop de gelegenheid om vragen te stellen en eigen herinneringen en verhalen met elkaar te delen.
De rondleiding wordt gegeven door Bab Barens. Verzamelen om 9.30 uur bij de ingang bij de Marathontoren. Koffie of thee inbegrepen om 9.30 uur. Start rondleiding om 10.00 uur. De excursie is beperkt toegankelijk (geen lift).
Deelnamekosten voor VVAB-leden € 10,-, voor niet-leden € 15,-.

Maximaal aantal deelnemers: 80
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 55
[Ja, ik wil mij opgeven.]

Vrijdag 27 oktober. Film in Eye: Amsterdam Wildlife

In Amsterdam zou je niet zo snel verwachten dat er nog ruimte is voor wilde natuur maar op de meest vreemde plaatsen in de stad leven dieren in het wild! Als je door de stad loopt, word je door allerlei dierenogen bekeken. Stadsecoloog Martin Melchers en programmamaker/presentatrice Merel Westrik laten (wilde) dieren zien die in Amsterdam hun thuis hebben gevonden. In de documentaire zien we flirtende oeverzwaluwen, vechtende vossen, badderende ijsvogels, zonnende ringslangen, zwevende slechtvalken en andere wilde beesten in Amsterdam. Martin en Merel stuitten op vossen tussen spoor en industrieterrein en op exotisch mossels die via ballastwater uit de andere kant van de wereld in het IJ zijn terechtgekomen en daar hebben weten te overleven. Martin Melchers zal de film inleiden en na afloop is er ruimte om vragen te stellen.
Plaats en tijd: Filmmuseum Eye, vrijdag 27 oktober, 10.00 uur.
Kosten € 10,- voor leden, € 15,- voor niet-leden.

Maximaal aantal deelnemers: 120
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 111
[Ja, ik wil mij opgeven.]

Vrijdag 27 oktober: Amsterdam Verjaardag

Ook dit jaar organiseert de VVAB een jaarlijkse bijeenkomst om de Verjaardag van Amsterdam te vieren. Deze vindt plaats op vrijdagavond 27 oktober in de Zuiderkerk. Reserveer de avond vast in uw agenda!

[Meer lezen]

LET OP: U kunt alleen aan een activiteit deelnemen als u (a) hebt betaald én (b) een bevestiging van deelname hebt ontvangen.
Als u zich voor een activiteit inschrijft, krijgt u een automatische email met betaalinstructies. Echter, de betaling is nog geen garantie van deelname. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling uiteraard per omgaande retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.
Het nog beschikbaar aantal plaatsen is gebaseerd op het aantal betaalde en ingeschreven deelnemers, niet op het aantal on-line inschrijvingen.

Werf 5 leden voor de vereniging en win een dialezing bij u thuis!

Op verzoek geeft Walther Schoonenberg een dialezing over de Amsterdamse binnenstad bij u thuis, bijvoorbeeld over de restauratie van de binnenstad in de jaren zestig en zeventig of over het behoud van de Jordaan. U komt hiervoor gratis in aanmerking wanneer u minimaal vijf leden voor de vereniging werft. Hoe? Door uw vrienden of familieleden te vragen bijgaand formulier in te vullen. U kunt ook aan cadeauabonnement geven. Laat het aan ons weten als u een huiskamerbijeenkomst met de nieuwe door u geworven leden organiseert.

Email this to someone Deel deze pagina!

Opgeven

U kunt zich voor de excursies en lezingen opgeven door het formulier in te vullen (zie verwijzing onderaan elke activiteit).

Excursies en andere activiteiten worden georganiseerd door de Excursiecommissie.
De Excursiecommissie bestaat uit Wouter Ammesz, Yellie Alkema, Bert Hamming, Marion Hilhorst, Peter Poelstra, Aart Janszen en Josine van de Voort (voorzitter).
Op de dag van uw excursie kunt u in contact komen met de excursieleider onder nummer: 06 3042 1465 voor die situaties waarbij iets door wilt geven of iets te vragen heeft. Alleen bellen, geen SMS-berichten.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Amsterdam Cursus

Ook de komende winter, in november 2017 en januari 2018, geeft Walther Schoonenberg een basis- en vervolgcursus Amsterdam. NB. De inschrijving is GEOPEND.
De basiscursus is volgeboekt, maar voor de vervolgcursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

[Meer info]

Geef een cadeau- abonnement weg

Bent u al lid? Geef dan een kennis een cadeauabonnement.