Twee monumentale bomen voorlopig gered

Reacties

De reacties op artikel Twee monumentale bomen voorlopig gered:

Het is fijn dat er werkzaamheden aan kademuren plaatsvinden zonder bomen te kappen, op teveel plaatsen is dit al gebeurd terwijl dit voorkomen had kunnen worden. Een volledig kale Herengracht ter hoogte van de Brouwersgracht is ontzield.

Het is goed dat de VVAB hier aandacht aan besteedt.

Wat de VVAB waarschijnlijk nog onvoldoende op het netvlies heeft is de in zijn algemeenheid uiterst slechte staat van bomen, met name in de Grachtengordel.
Dit heeft een aantal oorzaken en er kan wel degelijk veel aan gedaan worden om te zorgen dat de bomen niet nog verder verslechteren. Dat is beter voor het behoud van de bomen maar ook integraal gezien budgettair veel interessanter. Een nieuwe boom planten kost vele duizenden euro's terwijl groeiomstandigheden van bomen met een relatief beperkte ( ook in financiƫle zin) inspanning al verbeterd kunnen worden.

Als laatste: de VVAB heeft wel aandacht voor bomen maar ander stedelijk groen lijkt minder in beeld. Dit onderwerp is mede door de klimaatverandering bijzonder actueel, en die koppeling mis ik in VVAB verband nog. Wellicht dat ik op enige manier mijn kennis, visie en betrokkenheid met betrekking tot goede stedelijke vergroening zou kunnen delen.

 Tanja van der Knoop, 22/7/2022 14:10:34

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reageren?
Het is alleen mogelijk een reactie te plaatsen als u bent ingelogd.