Bezwaar tegen vergunningsvrij behandelen van een grote muurschildering

Reacties

De reacties op artikel Bezwaar tegen vergunningsvrij behandelen van een grote muurschildering:

Pascal, er zijn ook bewoners die het niet mooi vinden. Maar het gaat ons daar niet om, mooi of lelijk, maar om de impact op het stadsgezicht en het vergunningsvrij behandelen daarvan. Daar kan in een beschermd stadsgezicht toch geen sprake van zijn? Wij hebben dus geen oordeel over het kunstwerk zelf, ook niet over de boodschap die het zegt te hebben.

 Walther Schoonenberg, 9/4/2021 11:06:28

Hier had natuurlijk vergunning voor moeten worden aangevraagd, maar wat is het een mooie en leuke muurschildering! De buurt was blijkbaar ook enthousiast. Zo wil ik er nog wel een paar zien op daarvoor geëigende plaatsen, dus niet op monumenten.
Lida Alberse.

 ALBERSE, 6/4/2021 11:07:11

Ongeacht of het dit kunstwerk is, een ouwe Rembrandt of een nieuwe Dumas, je moet goed overwegen en beargumenteren wat je doet, en dat is schijnbaar niet gebeurd. Ik zie niet in wat ertegen is om de overheid te dwingen zijn eigen regels te respecteren.

Ik heb geen mening over dat kunstwerk en het effect op de omgeving, want ik heb het nog niet in het echie gezien en van een foto kan ik het niet beoordelen. Maar ik ben erg vóór het kritisch volgen van de gemeentelijke overheid.

Wie dat hetzelfde vindt als meewerken aan de bureaucratie die kennelijk (ook) onderwerp van dit kunstwerk is, wens ik veel geluk met zijn volgende bezwaar tegen welk overheidsbesluit dan ook, van parkeerboete tot kinderopvangtoeslag. Dat bezwaar is dan immers ook maar bureaucratie, dus moet de bezwaarmaker niet zeuren en hoeft de overheid helemaal geen verantwoording af te leggen.

 peer, 2/4/2021 23:58:28

Het prachtige werk van Judith de Leeuw gaat over 'Diversity in Bureaucracy'. Door daar bezwaar maken onderstreept de VVAB juist het belang van dit werk. De buurt is gevraagd wat we ervan zouden vinden en op een enkel altijd zuur appeltje na is men enthousiast. Dus VVAB zeur niet!

Als we zo begaan zijn met het wel en wee van de stad, waarom werken we dan niet mee aan het realiseren van dit prachtige werk dat de strijd van de kunst met de bureaucratie verzinnebeeldt op het kunstenplein bij uitstek in Amsterdam. Waarom zo zuur tegenhangen? Ben constructief!

De aap komt uit de mouw als Schoonenberg schrijft: Dat is een kwestie van smaak, maar in mijn mening is het geen verbetering.
Als hij een beschimmelde lelijke muur beter vindt dan dit mooie werk dat elke dag tientallen malen wordt gefotografeerd blijkt het dus wel een keuze van hem te zijn. Rommelen noemde hij het ook nog ergens. Hou toch op man!

OK, cadeautje voor jullie, deze presentatie die ik maakte voor De Kring, die duidelijk wel belangstelling heeft, net zoals nagenoeg iedereen uit de buurt (jaja, er is altijd wel een zuur appeltje). Waarom gingen jullie eigenlijk over de hoofden van de (leden uit) de buurt heen?
https://we.tl/t-WU6qJc9maH

 Pascal van den Noort, 2/4/2021 19:29:11

Als je op het Kleine-Gartmanplantsoen ter hoogte van de toegang naar het Max Euweplein staat, heb je een mooi zicht op de Weteringschans, Paradiso en het stadskasteeltje Weteringschans nr 8. Zo'n opdringerige muurschildering is een flinke inbreuk op dit uitzicht. Helemaal eens dat dit getoetst moet worden.
Peter Poelstra

 Peter Poelstra, 22/3/2021 15:19:23

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reageren?
Het is alleen mogelijk een reactie te plaatsen als u bent ingelogd.