Terrassen in corona-tijd

Reacties

De reacties op artikel Terrassen in corona-tijd:

De ervaring is dat door de (uitgebreide) terrassen weinig ruimte overblijft voor voetgangers (Haarlemmerstraat, Haarlemmerdijk, Westerstraat, aangrenzende grachten/bruggen). Veelal is er geen ruimte op het trottoir en wordt daardoor de gezondheid (dicht op elkaar gedrongen) en veiligheid (lopen op straat) van de voetganger bedreigd. De terrasverwarming is een verspilling van energie en draagt bij aan de ongewenste CO2 uitstoot (en dat voor een stad, die sneller dan de rest van het land van het gas af wil). Gezien de algemene ongewenste effecten van alcoholgebruik op de gezondheid en gedrag lijkt het verder ongewenst om het drinken op straat te normaliseren. Tenslotte, Amsterdam gaat ten onder aan het mede door de horeca aangewakkerde toerisme, het lijkt tijd om een bezem door het overmatige aanbod te halen.

 Kevin Polder, 6/10/2020 11:11:39

Op zich nu een juiste maatregel om de horeca meer ruimte te geven. Een groot deel van de horeca heeft het moeilijk en gaat het misschien nog moeilijker krijgen. Maar de nadruk moet liggen op de tijdelijkheid van de uitbreidingsmogelijkheden. De ervaring uit het verleden wijst uit dat juist bij de horeca geldt dat als je ze één vinger geeft ze de hele hand nemen. Door bv. ruimte te geven aan wafel- en ijsverkopers zitten we nu met veel te veel ijs- en wafelzaken in de binnenstad. En al langer werd elk plein grotendeels ingenomen door terrassen van horeca. Met tafels en stoelen vaak buiten de vergunde stukken. Als de corona-epidemie een keer over is zal je merken dat de horeca gaat lobbyen om het zo te laten.
En dan heb ik het nog niet eens over het gebruik van de zeer milieuvervuilende terrasverwarmers. En is er niet teveel horeca in Amsterdam? Is het niet goed als dat een beetje afslankt?

 Dingeman Coumou, 3/10/2020 15:03:54

An sich natuurlijk geen slecht plan om b.v. de horeca extra te stimuleren. Alleen lijkt het er nu meer op van, bij mij hier in de Jordaan, wie de meeste stoelen en tafels kan buitenzetten en dan ook nog het liefst schots en scheef op stoep en/of parkeerplaats. Wat zie ik constant, veel lege stoelen en dat kan volgens mij wat efficienter. Horeca misschien beter plan maken en ik gun u het allerbeste en dus veel omzet!

 J.P. Bouman, 2/10/2020 12:26:09

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reageren?
Het is alleen mogelijk een reactie te plaatsen als u bent ingelogd.