Petitie tegen nieuwbouw Raamplein

Reacties

De reacties op artikel Petitie tegen nieuwbouw Raamplein:

1. Op 20 juli 2023 nam de Gemeenteraad de Aanpak Volkshuisvesting aan. Er is in Amsterdam een tekort aan 200.000 woningen. De wachttijd op een betaalbare woning is rond de 15 jaar. Aan dure appartementen -- zoals Oerlemans wil ontwikkelen -- bestaat dus geheel geen behoefte. Het zou goed zijn als actievoerders daar op wijzen.
2. Wel bestaat er een schreeuwende behoefte aan betaalbare woningen, zeker in de binnenstad waar de gentrificatie hard heeft toegeslagen. Het zou goed zijn als actievoerders daar op wijzen.
3. Het parkeerterrein naast het monument is in gebruik (geweest) door omwonenden. Tot voor kort was dat terrein in beheer van EasyPark. Het is één grote stenen vlakte, die door omwonenden met auto's, werd benut om hun eigen blik en dat van bezoekers te parkeren. Nu wordt er gewezen op het bezwaar van een parkeergarage van bewoners van het Oerlemans-pand.
4. Ik zie niet goed hoe de bestemming betaalbare woonfunctie een achteruitgang is ten opzichte van die van parkeerterrein. "Wat?!", beet een mevrouw me tijdens de eerste bewonersbijeenkomst toe, "u bedoelt van die gesubsidieerde woningen?!", vergetend hoeveel belastingvoordeel een hypotheek oplevert.
5. De hoop van velen is gevestigd op de gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Kwaliteit die welstandscriteria moet handhaven. Dat is zelfs niet gelukt ivm Heinenkenhoek op Leidseplein waar nu een zodanig monster is opgetrokken dat zelfs mijn buitenlandse bezoekers klagen. Laat die hoop dus maar varen.
4. De stenen vlakte die nu parkeerterrein is zou zich uitstekend lenen om te worden omgewerkt naar een openbaar(!) groen parkje met speelplaats indien het treurige parkeerterrein aan de overzijde van de weg en naast de Marnixstraat er ook bij wordt betrokken.
Als de omwonenden zich daarvoor willen inspannen, dán doe ik mee. Het is ook mijn backyard.

 Janhuib Blans, 25/10/2023 14:41:10

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reageren?
Het is alleen mogelijk een reactie te plaatsen als u bent ingelogd.