Het West-Indisch Huis

Door Geurt Brinkgreve en Ton Koot.
Uitgave van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad en de Stichting West-Indisch Huis, 1981.

Te bestellen voor € 8,50 incl. verzendkosten.

De binnenplaats
na restauratie

Deze uitgave is verschenen ter gelegenheid van de restauratie van het West-Indisch Huis aan de Haarlemmerstraat, het "geboortehuis" van New York. Een voorbeeldige restauratie waardoor het gebouw weer jaren meekan. Zie ook: Monumenten- of Documentenzorg? en Amsterdam, Cradle of New York.

Op 16 december 1975 ging het geboortehuis van New York in vlammen op. Op 30 november 1976 werd een stichting "Het West-Indisch Huis" in het leven geroepen met oud-Heemschut secretaris Ton Koot als voorzitter. De stichting had de doelstelling "het verwerven, restaureren en beheren van gebouwen in Amsterdam welke van waarde zijn in de zin der Monumentenwet, en het geven van een bestemming van openbaar belang aan deze gebouwen". De restauratie van het West-Indisch Huis, door de stichting het West-Indisch Huis, werd voltooid in 1981.
Spectaculair was de reconstructie van de Compagnieszaal in het gebouw, waar aan de hand van een pentagram de juiste maten en proporties van de schouw werden teruggevonden. Zie ook: De schouw in de Compagnieszaal.

[Publicaties]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.