Keizersgracht 285-287 hoek Wolvenstraat

Vereniging stelt vragen over de komst van supermarkt Marqt naar de Keizersgracht

De VVAB heeft in een zienswijze kritische vragen gesteld over de komst van supermarkt Marqt naar het voormalige bankcomplex aan de Keizersgracht hoek Wolvenstraat. De beoogde supermarkt is vijf keer groter dan het bestemmingsplan op deze locatie toestaat.
Op deze plaats in de Wolvenstraat komt de ingang van supermarkt Marqt.

De supermarkt betekent een schaalvergroting in een buurt die vooralsnog kleine winkels kent. Er is mogelijk sprake van een onacceptabele concurrentie voor de bestaande retail- en detailhandel. De vereniging vraagt of de supermarkt kleine buurtwinkels wegdrukt.

Bovendien kan de supermarkt overlast geven voor bewoners en verkeersdeelnemers, vanwege de dagelijkse bevoorrading door vrachtwagens waarop de smalle grachtenkades en de kleine winkelstraat met smalle stoepen niet zijn berekend. Heeft het stadsdeel voldoende onderzocht wat de gevolgen zijn van deze bevoorrading voor de parkeerdruk en verkeersdrukte in het gebied? Zou het stadsdeel niet juist hier bevoorrading over het water moeten bevorderen? De supermarkt komt immers aan het water te liggen en zou volgens de vereniging in dit opzicht een voorbeeldfunctie kunnen vervullen.

[Zienswijze] (PDF-bestand)

(WS, 19/11/2012)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er is momenteel 1 reactie op dit artikel.

Is wel een heel mooie winkel!

 Pascal van den Noort 16/3/2013 20:37:44

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.