Geen liefdesslotjes aan onze bruggen

In een brief steunt de VVAB het stadsdeelbestuur in het object-vrij houden van onze monumentale bruggen. De vereniging maakt zich zorgen over de mogelijke beschadiging van onze bruggen. Bovendien doen de trossen slotjes afbreuk aan het uiterlijk van de brug, hetgeen het stadsgezicht niet ten goede komt.
Trossen slotjes aan een ketting van de Staalbrug

De vereniging ziet graag dat het stadsdeel doorgaat met de inspanningen om onze bruggen object-vrij te houden door de slotjes regelmatig te verwijderen en preventieve maatregelen te bedenken die plaatsing ontmoedigen. Hierbij kan gedacht worden aan betere en gerichte voorlichting, afspraken met winkeliers in de omgeving, boetes, e.d.

Hoewel de VVAB warm voorstander is van het zoveel mogelijk object-vrij houden van de openbare ruimte, geeft de vereniging het bestuur in overweging om een experiment te starten met het op geschikte plekken plaatsen van palen waaraan slotjes kunnen worden bevestigd. De paalconstructie moet het mogelijk maken de slotjes makkelijk te verwijderen. Mocht het experiment succesvol blijken, dan lijkt het de vereniging een aardig idee om zo’n slotjes-paal te laten ontwerpen door één of meer kunstenaars, zodat functionaliteit en verfraaiing van de openbare ruimte hand in hand gaan.

[Brief] (PDF-bestand)


(WS, 23/7/2017)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.