Reclame Tours & Tickets aan de Westerkerk tasten stadsgezicht aan

De VVAB heeft een verzoek ingediend bij het stadsdeel Centrum om over te gaan tot handhaving van de reclameregels inzake verlichte en onverlichte reclameuitingen van Tours & Tickets aan twee zijden van de Westerkerk.
Reclame van Tours & Tickets aan de oostelijke zijde van de Westerkerk aan de Keizersgracht. Verlichte reclame van Tours & Tickets naast de Westerkerk aan de Prinsengracht.

Vele burgers hebben met een baksteen bijgedragen aan de restauratie van de Westerkerk, de belangrijkste protestantse kerk van de grachtengordel in het kerngebied van het Unesco Werelderfgoed. Met "droefheid" constateert de VVAB dat de prachtig uit de steigers verschenen kerk thans aan beide zijden, zowel de Prinsen- als Keizersgracht-zijde, "ernstig wordt ontsierd door reclameuitingen" van Tours & Tickets.

In de criteria voor gevelreclame zijn de grachten aangewezen als gebieden met een bijzonder karakter waar strenge eisen zijn aangegeven waaraan reclame op de grachten dient te voldoen. Zo is ondermeer aangegeven dat er op de grachten slechts niet verlichte reclame is toegestaan en dat het moet gaan om tekst in losse letters met een maximum oppervlakte van 0,65 m2.

De VVAB heeft daarom in een formeel handhavingsverzoek aan het stadsdeel verzocht tot handhaving van de reclamerichtlijnen over te gaan en de Westerkerk op te schonen van verlichte en onverlichte reclameuitingen die getuigen van minachting voor "het monumentale karakter van dit gebouw en het beschermd stadsgezicht".

[Handhavingsbrief] (PDF-bestand)


(WS, 27/11/2015)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.