Geen verlenging MUPI-contract

Na een raadsadres van de VVAB - en overleg met raadsleden - heeft de gemeente laten weten dat het mupi-contract met JCDecaux op dit moment niet zal worden verlengd. De VVAB had daarom gevraagd omdat was gebleken dat over een verlenging werd gesproken.
Mupi op de Sint Antoniessluis bij de Jodenbreestraat. De reclame heeft een veel te grote impact op de openbare ruimte van het beschermd stadsgezicht. (bron: Reclamewerkgroep Wijkcentrum d'Oude Stadt)

De VVAB had kennis genomen van dat voornemen in een raadsbrief van wethouder Van der Horst die op agenda stond van de raadscommissie Mobiliteit, Openbare Ruimte en Water op 28 september 2023. In de raadsbrief stond dat de gemeente onderhandelt met JCDecaux over de verlenging van het huidige contact met betrekking tot de mupi's en de tramhaltes. Het contract loopt af op 31 januari 2027. De VVAB vroeg tegen die tijd een beslissing te nemen het contract al dan niet te verlengen en dus niet nu al.

In de beantwoording van het raadsadres laat de wethouder weten dat na de bespreking van dit onderwerp in de raadscommissie, is besloten om de besprekingen op dit moment niet voort te zetten. "Het college zal richting het eind van de huidige overeenkomst een besluit nemen over de toekomst van abri's en mupi's in Amsterdam." Op dit ogenblik is er voor verlenging van het contract geen politiek draagvlak. Dat is voor het beschermd stadsgezicht goed nieuws. Hopelijk komt er dus in 2027 een einde aan de mupi's in de openbare ruimte.

[Beantwoording] (PDF-bestand)

Eerder bericht:
[Raadsadres over verlenging contract met JCDecaux voor LED-schermen]


(WS, 14/2/2024)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er is momenteel 1 reactie op dit artikel.

Goed nieuws dat contract met JCDecaux na afloop in 2027 niet wordt verlengd. Vanuit Bewonersraad Groot Waterloo / Nieuwmarkt hebben wij enkele jaren geleden ook bezwaar gemaakt tegen de schermen met bewegende beelden en felle lichten van JCDecaux. Stadsdeel Centrum was ook tegen de bewegende beelden..
[Meer lezen]

 Marijke Storm 19/2/2024 16:45:11

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.