Petitie tegen nieuwbouw Raamplein

Het bewoners-actiecomité in de Raamstraat is een petitie begonnen tegen de nieuwbouw in de tuin van het rijksmonument aan het Raamplein. De actie wordt gesteund door de VVAB.
De petitie op petities.nl

In de petitie spreken de bewoners zich uit tegen het project van Reinout Oerlemans om op het voormalige schoolplein - met 'tuin-2'-bestemming volgens het vigerende bestemmingsplan - een appartementencomplex te bouwen van 18,5 m hoog met dure woningen en een ondergrondse parkeergarage.
De petitie spreekt zich uit tegen deze nieuwbouw op zo'n monumentale locatie. Het schoolgebouw aan het Raamplein - het voormalige HES-gebouw - is een beschermd rijksmonument uit 1899. De nieuwbouw betekent zowel een aantasting van het rijksmonument als van het beschermd stadsgezicht.

Op dit ogenblik zijn er ruim zeshonderd ondertekenaars.

[Teken de petitie]

[Eerder bericht]


(WS, 22/10/2023)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er is momenteel 1 reactie op dit artikel.

1. Op 20 juli 2023 nam de Gemeenteraad de Aanpak Volkshuisvesting aan. Er is in Amsterdam een tekort aan 200.000 woningen. De wachttijd op een betaalbare woning is rond de 15 jaar. Aan dure appartementen -- zoals Oerlemans wil ontwikkelen -- bestaat dus geheel geen behoefte. Het zou goed zijn als ac..
[Meer lezen]

 Janhuib Blans 25/10/2023 14:41:10

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.