3.000ste lid ingeschreven

Op de maandelijkse borrel van de VVAB in de Zuiderkerk werd door voorzitter Jos Otten het 3.000ste lid van onze vereniging verwelkomd. De VVAB is in een korte tijd met honderden leden gegroeid en inmiddels staat de teller alweer hoger.
Het 3000ste lid wordt begroet door voorzitter Jos Otten

Het 3.000ste lid is Koen Brinkgreve, een kleinzoon van onze oprichter Geurt Brinkgreve. Het is een leuk toeval in het jaar waarin de VVAB haar jubileum viert: de VVAB bestaat dit jaar exact vier decennia. De groei in het ledental van de vereniging kan speciaal worden toegeschreven aan de zorgen die bewoners over de balans in de binnenstad hebben. Welke gaat het op met de historische binnenstad? Bijna alle nieuwe leden geven bij hun aanmelding aan dat zij dit momenteel het belangrijkste onderwerp vinden waar de VVAB zich als erfgoedorganisatie mee bezighoudt.

De VVAB had in 2012 nog 2.700 leden. Nu bedraagt het aantal leden ruim 3.050. Op de Open Monumentendag werden 55 nieuwe leden gewonnen, zodat het ledental inmiddels alweer boven de 3.100 leden komt.

Op de Verjaardag van Amsterdam, 27 oktober 2015, viert de VVAB haar 40-jarig bestaan. In haar oprichtingsjaar stond op een muur in de Nieuwmarktbuurt de actieleuze: "Wij willen een stad met buurten waar wonen, spelen, werken, leren en winkelen vlakbij en door elkaar gebeurt voor jonge en oude mensen". De tekst heeft nog niets aan actualiteit ingeboet. Over de Amsterdamdag volgt binnenkort hier meer informatie.

De VVAB is een vereniging ván en vóór leden. Wordt ook lid en doe met ons mee! [Lid worden]


(WS, 17/9/2015)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.