Reclamebeleid in Wallengebied wordt strenger

De welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam wordt aangepast om in het Wallengebied hetzelfde strenge reclamebeleid te hanteren als in de rest van de binnenstad. Dit is een belangrijk resultaat van de VVAB.
De Wallen in de avond. De raamprostitutie beheerst het straatbeeld.

In een wijzigingsbesluit worden de reclameregels in de welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam zodanig aangepast dat er niet langer een minder streng regime bestaat op de grachten in het Wallengebied. Het gevolg van het jarenlange gedoogbeleid was een ernstige aantasting van het beschermd stadsgezicht, een kakofonie van licht en kleuren.

De VVAB vroeg al jarenlang om het gelijk trekken van de reclameregels op de grachten in de gehele binnenstad. In de inspraak over de 'aanpak binnenstad' in januari 2021 vroeg de VVAB nog om deze maatregel. Op een gesprek met het stadsdeelbestuur werd ons toegezegd dat de welstandsnota hierop zou worden aangepast. De wijziging van de welstandsnota heeft ter visie gelegen. De VVAB heeft met een instemmende reactie daarop gereageerd.

De wijziging van de reclameregels heeft niet direct effect, maar geldt voor nieuwe aanvragen. De reclames die onder het oude regime zijn gerealiseerd mogen vooralsnog blijven. De VVAB blijft voor een actief beleid om ook die reclames aan de nieuwe regels te toetsen en daarmee in overeenstemming te brengen.

[Inspraakreactie] (9 mei 2023) (PDF-bestand)

[Inspraakreactie] (22 januari 2021) (PDF-bestand)


(WS, 9/5/2023)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er is momenteel 1 reactie op dit artikel.

Goede actie van VVAB bizar dat op de wallen andere regels golden. Graag aandacht voor de bizar lelijke gifgroene prullenbakken die er uit zien als eenarmige bandiet maar dan zonder arm het is inderdaad gokken of je er iets in kwijt kan want ze zijn digitaal slim gemaakt met zonnepaneel voor de energ..
[Meer lezen]

 L.W.P. Evers 15/5/2023 20:40:04

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.