Werkbezoek aan Van Gendthallen

Een delegatie van het bestuur van de VVAB bracht maandag 1 november 2022 een werkbezoek aan de monumentale Van Gendthallen. We hebben ons georiënteerd op de restauratieve werkzaamheden en de komende herbestemming van dit belangrijke industrieel erfgoed op Oostenburg.
De delegatie van het bestuur van de VVAB in de Van Gendthallen (foto © VVAB)

De Van Gendthallen zijn vijf naast elkaar gelegen bedrijfshallen, ontworpen door architectenbureau Van Gendt, in 1898 en 1903, waarna nog enkele veranderingen en uitbreidingen plaatsvonden. Het complex wordt gewaardeerd vanwege de architectuurhistorische en typologische waarde als één van de laatste restanten van zware industrie en scheepsbouw van rond 1900 in Amsterdam. Op dit ogenblik wordt een transformatie van het complex besproken in de Commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit (CRK). De VVAB heeft zich op de hoogte gesteld van het verbouwingsplan en de toekomst van het belangrijke monumentencomplex.

Nadere berichten volgen zodra de vergunning ter visie is gelegd. We hebben in ieder geval wel al gezien dat het monumentale complex met liefde wordt omringd en dat zien wij graag. We waren onder de indruk van de wijze waarop de meer dan 100 m lange kappen worden geïsoleerd met vacuümglas, een enorme operatie.


(WS, 3/11/2022)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.