Discussiebijeenkomst Aanpak Binnenstad

Op woensdag 21 september om 19.30 uur vindt in gebouw De Bazel, Vijzelstraat 32, een discussiebijeenkomst plaats over de Aanpak Binnenstad, de gemeentelijke aanpak om de leefbaarheid van de binnenstad te behouden en te herstellen.
De raamprostitutie trekt veel publiek aan. Merk ook de schreeuwerige neonverlichting op. (Archieffoto van vóór de coronacrisis.)

De bijeenkomst begint met een 'College Tour' waarin burgemeester Femke Halsema en stadsdeelvoorzitter Alexander Scholtes met de dagvoorzitter praten over de Aanpak Binnenstad. Bij het aanmelden kunt u vragen achterlaten voor dit vraaggesprek. Hierna vinden er een drietal paneldiscussies plaats, over de onderwerpen: winkeldiversiteit, nieuwe initiatieven binnenstad en wonen in de binnenstad. Bij het aanmelden kunt u vragen achterlaten voor de panelleden. Na afloop van de discussiebijeenkomst is er een borrel.

De VVAB heeft in januari 2021 in haar inspraakreactie gepleit voor meer doortastendheid in de Aanpak Binnenstad, met name de verwijdering van de toeristenmagneten raamprostitutie en coffeeshops door resp. de ramen te sluiten en het ingezetenencriterium toe te passen. Anders zijn alle maatregelen dweilen met de kraan open. In de gemeenteraad is daarover het debat gaande.

Aanmelden:
[Zomerbijeenkomst van Aanpak Binnenstad]

Meer lezen:
[Meer doortastendheid gevraagd in de Aanpak Binnenstad]


(WS, 17/9/2022)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.