Amstel 107-111

Vergunning geweigerd voor hoteluitbreiding aan de Amstel

Vanwege verschillende strijdigheden, met het bestemmingsplan en met het overnachtingsbeleid, heeft de gemeente een vergunning voor de hoteluitbreiding aan de Amstel naast Carré (Amstel 107-111) geweigerd.
Amstel 107-111 / Nieuwe Prinsengracht 2-4

In februari 2021 won de VVAB een rechtszaak tegen de gemeente omdat ten onrechte niet was getoetst aan het overnachtingsbeleid. De rechter had het College van B & W opgedragen een nieuw besluit op de aanvraag te nemen en daarin wél rekening te houden met het door de Raad vastgestelde overnachtingsbeleid. "Voor zover het College in dit geval zou willen afwijken van het overnachtingsbeleid, kan dit alleen als sprake is van bijzondere omstandigheden die tot een onevenredige uitkomst zouden leiden. Dit laatste dient het College deugdelijk te motiveren," aldus de uitspraak van februari 2021. Tegen dat besluit ging de aanvrager (niet de gemeente) in hoger beroep bij de Raad van State. Tot op heden is daarover nog geen uitspraak gekomen. In het hoger beroep had de VVAB het nieuwe besluit een vergunning te verlenen meegenomen.

Nu was een nadere invulling van het bouwplan aan de orde, waarbij moest worden getoetst aan het bestemmingsplan en aan het monumentenbeleid. En dus aan het overnachtingsbeleid. Er zijn diverse strijdigheden geconstateerd. Nog voordat er in hoger beroep is beslist, heeft de gemeente een nieuwe aanvraag geweigerd.

Mogelijk betekent de weigering het afblazen van het hele project en zullen de panden opnieuw in de verkoop komen.

[Weigeringsbesluit] (24 augustus 2022) (PDF-bestand, 1.6 MB)

Eerder bericht:
[VVAB wint rechtszaak tegen hotelplan aan de Amstel]


(WS, 29/8/2022)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.