Geurt Brinkgreve-bokaal

De nominaties voor de Geurt Brinkgreve-bokaal 2020 zijn bekend. Het gaat onder meer om Felix Meritis, het Chinees hotel en het Citroëngebouw. Hoe de uitreiking van De Prijzen dit jaar gaat plaatsvinden wordt nog bekendgemaakt.

De Geurt Brinkgreve Bokaal is een onderscheiding die de gemeente Amsterdam jaarlijks toekent aan het beste initiatief op het gebied van herontwikkeling of renovatie van erfgoed. De onderscheiding is genoemd naar de oprichter van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad, Geurt Brinkgreve (1917-2005), één van de grote monumentenredders van de jaren zestig en zeventig.

Het gaat dit jaar o.m. om de volgende projecten: de restauratie van Felix Meritis door MATH Architecten, de realisatie van een Chinees hotel met herstel van de historische parcelering op de hoek van de Geldersekade en de Elleboogsteeg door architectenbureau J. van Stigt en de restauratie van het voormalige Citroëngebouw op het Stadionplein door Bierman Henket. De wisselbokaal zal worden uitgereikt aan de opdrachtgever.


Voor wie nieuwsgierig is naar de projecten, zie:
[Geurt Brinkgreve-bokaal]


(JO, 12/11/2020)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.