De tijdelijke terrasmaatregel is verlengd

De tijdelijke terrasmaatregel is verlengd tot 1 maart 2021. De verruiming van de winterterrassen is nog steeds tijdelijk en geldt tot het einde van het terrasseizoen. Laat ons horen wat u vindt. Wij betrekken uw inbreng bij onze reactie.
Een 'tijdelijk' corona-terras op de stoep. Voetgangers worden gedwongen op de rijweg te lopen. Foto Wim Ruigrok.

Sinds de horeca weer open is na de 'intelligente lockdown' heeft de gemeente veel tijdelijke vergunningen versterkt voor uitbreiding van terrassen op parkeerplaatsen, op de stoep voor buurpanden, etc. Voetgangers worden daarbij gedwongen op de rijweg te lopen. Het doel van deze 'tijdelijke' maatregelen is de horeca te helpen het omzetverlies door de corona-crisis enigszins goed te maken. Er waren wel een aantal voorwaarden aan de terrasuitbreiding verbonden. Zo staat in de Menukaart tijdelijke maatregelen openbare ruimte het volgende:
"De 'anderhalve-meterregel' moet ook langs terrassen geborgd worden. Voetgangers moeten 1,5 m afstand houden tot tegenliggers/fietsers én tot terraszitters. Dit betekent in de praktijk dat minimaal 3 m doorloop langs een terras nodig is."

De verruiming van de winterterrassen die nu wordt toegestaan, is eveneens tijdelijk en geldt tot het einde van het terrasseizoen. Tussentijdse wijziging, aanpassing, intrekking en verlenging van de tijdelijke vergunning blijft overigens mogelijk. Laat ons horen wat u hiervan vindt. Wij betrekken uw inbreng bij onze reactie. Wat zouden volgens u de voorwaarden moeten zijn waaronder voortzetting van de tijdelijke terrasmogelijkheden mogelijk is? Kunt u voorbeelden aangeven van goede en ongewenste situaties? Uw reactie brengen wij in bij onze evaluatie.

Reageer door een e-mail te sturen naar: balans@amsterdamsebinnenstad.nl

Zie voor meer informatie over de tijdelijke maatregelen voor de openbare ruimte:
[Gemeentelijke website]


(EI, 1/10/2020)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel 3 reacties op dit artikel.

De ervaring is dat door de (uitgebreide) terrassen weinig ruimte overblijft voor voetgangers (Haarlemmerstraat, Haarlemmerdijk, Westerstraat, aangrenzende grachten/bruggen). Veelal is er geen ruimte op het trottoir en wordt daardoor de gezondheid (dicht op elkaar gedrongen) en veiligheid (lopen op s..
[Meer lezen]

 Kevin Polder 6/10/2020 11:11:39

Op zich nu een juiste maatregel om de horeca meer ruimte te geven. Een groot deel van de horeca heeft het moeilijk en gaat het misschien nog moeilijker krijgen. Maar de nadruk moet liggen op de tijdelijkheid van de uitbreidingsmogelijkheden. De ervaring uit het verleden wijst uit dat juist bij de ho..
[Meer lezen]

 Dingeman Coumou 3/10/2020 15:03:54

An sich natuurlijk geen slecht plan om b.v. de horeca extra te stimuleren. Alleen lijkt het er nu meer op van, bij mij hier in de Jordaan, wie de meeste stoelen en tafels kan buitenzetten en dan ook nog het liefst schots en scheef op stoep en/of parkeerplaats. Wat zie ik constant, veel lege stoelen ..
[Meer lezen]

 J.P. Bouman 2/10/2020 12:26:09

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.