Onderteken het volksinititiatief

Stop het drugstoerisme in Amsterdam

Wij brengen bij deze het volksinitiatief Stop het drugstoerisme in Amsterdam onder uw aandacht. Onderteken het volksinitiatief als u het er mee eens bent dat ook in Amsterdam de coffeeshops alleen drugs mogen verkopen aan de eigen inwoners.

Onze stad heeft een grote aantrekkingskracht op drugstoeristen. Ze komen hier met maar één doel: het kopen en gebruiken van drugs in onze coffeeshops. Deze toeristen zorgen voor de meeste overlast, vanwege lawaai, troep en extra inzet van hulpdiensten, ze dragen nauwelijks bij aan de diversiteit van het horeca-winkelaanbod en doen afbreuk aan de leefbaarheid.

Op landelijk niveau bestaat er al wetgeving om dit tegen te gaan door de verkoop in coffeeshops te beperken tot inwoners van Nederland, maar Amsterdam heeft in het verleden daarvoor een uitzonderingspositie bedongen. De initiatiefnemers pleiten ervoor om ook in Amsterdam deze wetgeving in te voeren, dan wel te gaan handhaven.

Met een volksinitiatief kunnen inwoners van onze stad een voorstel op de agenda van de gemeenteraad plaatsen. Dat gebeurt wanneer er voldoende handtekeningen zijn geplaatst. Er zijn 1.200 handtekeningen nodig. De gemeenteraad neemt vervolgens een positief of negatief besluit over het voorstel. Wanneer de initiatiefnemers het niet eens zijn met het besluit van de raad, kunnen zij het voorstel aan de Amsterdammers voorleggen via een volksstemming. Er zijn dan 27.000 handtekeningen nodig.

Onderteken het volksinitiatief hier:
[Stop het drugstoerisme in Amsterdam]


(WS, 14/7/2020)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er is momenteel 1 reactie op dit artikel.

"Onze stad heeft een grote aantrekkingskracht op drugstoeristen. Ze komen hier met maar n doel: het kopen en gebruiken van drugs in onze coffeeshops."

Dat is een boude uitspraak. Is dat wel eens onderzocht? Door wie en wanneer?

 peer 2/10/2020 22:28:24

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.