Good Hotel niet aan Westerdoksdijk

De VVAB heeft in een raadsadres erop aangedrongen het Good Hotel niet te plaatsen aan de Westerdoksdijk, maar voor het drijvende hotel een locatie elders te zoeken in Amsterdam.
De voormalige bajesboot van ruim 100 m zal aan de Westerdoksdijk als een muur van hotelkamers het zicht op het water volledig onttrekken.

De VVAB schrijft 'geschokt' kennis genomen te hebben van het voornemen een ligplaats toe te wijzen aan de Westerdoksdijk voor een opleidingshotel Good Hotel met 144 kamers. Het gaat om een voormalige bajesboot van ruim 100 m lang die tot hotel zal worden verbouwd. Het plan is in alle opzichten in strijd met het bestemmingsplan Westerdok, maar ook met de hotelstop in het centrum. Het vraagstuk van dit moment is hoe we de balans tussen wonen, werken en recreëren in onze (monumentale) binnenstad kunnen bewaken en bewaren. Er is inmiddels wel een grens bereikt wat onze kleinschalige binnenstad aan kan als het gaat om aantallen bezoekers, toeristen, hotels, short- stay en dergelijke. De roep om maatregelen ter bescherming van de leefbaarheid wordt met de dag luider. Amsterdam mag geen Barcelona of Venetië worden waarin bewoners helemaal niets meer te zoeken hebben.

De Westerdoksdijk gezien vanuit de Coffijboomstraat: een weergaloos gezicht op het IJ. De voormalige bajesboot die naar Amsterdam zal worden gesleept (foto Het Parool)

Bovendien heeft het college door tegen vaststaand beleid én de uitdrukkelijke wens van bewoners en de Bestuurscommissie in het Good Hotel toe te staan, het vertrouwen van de burgers in de politiek geschaad. Ook al gaat dit om 'tijdelijke' locatie.

De VVAB vraagt het college een locatie te zoeken voor het opleidingshotel elders in Amsterdam.

[Raadsadres] (PDF-bestand)


(WS, 17/3/2015)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel 2 reacties op dit artikel.

Ik hoop van harte dat dit besluit wordt herzien. De laatste tijd zie ik alleen maar berichten voorbij komen over hotels in Amsterdam. Laten we de focus weer leggen op bewoners van de stad. Een goede basis is voor iedereen van belang.

 A.E. Sermon 24/4/2015 16:08:17

Dit mag echt niet gebeuren! De gekozen locatie is echt zeer ongelukkig.

 Jidde Schaeffers 10/4/2015 11:01:37

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.