Stop de gekte op de Wallen!

Bewoners van het oude stadshart van Amsterdam hebben er genoeg van. Ze hebben zich verenigd in het platform 'Stop de gekte'. Met een website hopen zij het gemeentebestuur duidelijk te maken hoe de binnenstadsbewoners denken over het woon- en leefklimaat van het oudste deel van de stad.

Het aantal bezoekers dat de Wallen aandoet is de laatste jaren explosief gegroeid. Het beleid op het gebied van seks en drugs in Amsterdam heeft niet alleen een enorme aantrekkingskracht op bezoekers uit binnen- en buitenland, maar nodigt hen ook uit tot losbandiger gedrag dan normaal. Voor de bewoners valt er met de drukte en de commerciŽle exploitatie van het Wallengebied niet meer te leven. Met duizenden per week lopen de feestgangers lallend en onder invloed van drank en drugs door de buurt.

Op 3 september 2019 is stopdegekte.nl online gegaan.

[Geef uw mening]

BeŽindig de raamprostitutie

De VVAB heeft een jaar geleden voorgesteld om de ramen op de Wallen te sluiten door de prostitutie naar binnen te verplaatsen. Door de ramen te sluiten verdwijnt de magneetwerking en is het Wallengebied niet langer een toeristische attractie. Dan krijgen de bewoners weer een kans en wordt het oudste en mooiste deel van Amsterdam weer leefbaar.

[BeŽindig de raamprostitutie]


(WS, 3/9/2019)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.