Nieuwsarchief

2020

Ons' Lieve Heer op Solder

De Amsterdamse erfgoedorganisaties, waaronder de VVAB, komen in een brandbrief aan het gemeentebestuur op voor het behoud van museum Ons' Lieve Heer op Solder. Door de beƫindiging van de subsidie van het Amsterdamse Fond voor de Kunst (AFK) dreigt sluiting.
[Meer lezen]

Inspraak vakantieverhuur: laat uw stem horen!

De gemeente wil drie wijken aanwijzen waarvoor per 1 juli 2020 geen vakantieverhuur-vergunningen meer zullen worden afgegeven. Het voorgenomen besluit staat open voor inspraak tot en met 28 mei 2020. De VVAB roept haar leden op hun stem te laten horen!
[Meer lezen]

Welke winkels zijn open?

Er zijn best nog wel winkels open. Maar welke? Op de website van de ondernemersvereniging Amsterdam City staat een zo volledig mogelijk overzicht.
[Meer lezen]

VVAB bepleit rondleidingen voor max. 8 personen

Het College heeft tot een nieuw rondleidingenbeleid besloten waarbij voor groepen van max. 5 personen ontheffing wordt verleend. De VVAB heeft in een zienswijze een lans gebroken voor educatieve instellingen als het Gilde Amsterdam en het Theo Thijssen Museum die van oudsher rondleidingen geven in de binnenstad.
[Meer lezen]

Informatie woonhuissubsidie

Van 1 maart tot en met 30 april 2020 kunt u als eigenaar van een rijksmonument de woonhuissubsidie aanvragen over kosten van de instandhouding. Na 30 april vervalt de mogelijkheid om subsidie aan te vragen over kosten gemaakt in 2019.
[Meer lezen]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Archief

Archief van oude nieuwsberichten:
[Archief 2020]
[Archief 2019]
[Archief 2018]
[Archief 2017]
[Archief 2016]
[Archief 2015]
[Archief 2014]
[Archief 2013]
[Archief 2012]
[Archief 2011]
[Archief 2010]
[Archief 2009]

Postarchief

De VVAB geeft gevraagd en ongevraagd advies over diverse onderwerpen die betrekking hebben op onze statutaire doelstelling. Bekijk daarom ook de uitgegane stukken in ons postarchief.