Nieuwsarchief

2019

Open Monumentendagen 2019

De Amsterdamse erfgoedorganisaties, waaronder de VVAB, delen tijdens de Open Monumentendagen 2019, op zaterdag 14 september, graag hun liefde voor monumenten met u in de tweede editie van het Amsterdams Erfgoed Variété.
[Meer lezen]

Gesprekken over scenario's raamprostitutie

Het standpunt dat de VVAB heeft ingenomen over de raamprostitutie op de Wallen is overgekomen. Burgemeester Halsema legt de komende weken vier scenario's voor over de toekomst van de prostitutie in de binnenstad. De burgemeester wil over de scenario's in gesprek met belanghebbenden en bewoners.
[Meer lezen]

Reactie op artikel Het Parool

In Het Parool van zaterdag mocht JCDecaux een twee pagina’s grote advertorial over de MUPI's plaatsen, in de vorm van een kritiekloos interview door nota bene hoofdredacteur Ronald Ockhuysen. In een ingezonden brief wordt daarop door de VVAB gereageerd.
[Meer lezen]

Schade door storm

De storm die over Amsterdam raasde, heeft veel schade toegebracht. Zo'n 150 bomen werden ontworteld. De windstoten veroorzaakten o.m. veel schade aan het Oudekerksplein.
[Meer lezen]

Steunbetuiging Wij-Amsterdam

In een brief aan het College van burgemeester en wethouders van Amsterdam betuigt Wij Amsterdam zijn steun aan het voorstel van de VVAB inzake de raamprostitutie.
[Meer lezen]

Monumentenstatus voor gebouw Jan Leupen?

De vereniging heeft de gemeentelijke monumentenstatus aangevraagd voor het onderwijsgebouw van Jan Leupen uit 1964 van de Universiteit van Amsterdam (UvA) op de hoek van de OZ Achterburgwal en de Slijkstraat.
[Meer lezen]

MUPI's in de rechtbank

Donderdag 7 maart 2019 vond de zitting plaats van de rechtbank over het verzoek van JCDecaux voor een voorlopige voorziening inzake de intrekking van de vergunning voor het plaatsen van 28 digitale MUPI's in de Amsterdamse binnenstad.
[Meer lezen]

Beroep tegen besluit op bezwaar Oude Kerk

De VVAB heeft beroep aangetekend bij de rechtbank Amsterdam tegen het besluit op bezwaar inzake het rode raam in de Heilig Grafkapel van de Oude Kerk. De vereniging heeft een 14 pagina's lang beroepsschrift met een vuistdik pakket bijlagen aan de rechtbank gezonden.
[Meer lezen]

Beroep tegen bestemmingsplan Sluisbuurt

De VVAB heeft beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan Sluisbuurt bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De vereniging voert in haar beroepsgronden aan dat het bestemmingsplan in strijd is met het vigerende hoogbouwbeleid. Op deze locatie was hooguit een hoogbouwaccent mogelijk, niet een complete hoogbouwwijk met alle gevolgen van dien.
[Meer lezen]

Keizersgracht wandelpromenade

In de plannen voor een autoluwe stad, kan het college veel meer ambitie tonen, stelt VVAB-voorzitter Rogier Noyon. 'Op een wandelboulevard komt de oude stad echt tot zijn recht.' Dit ­opinieartikel schreef hij voor Het Parool.
[Meer lezen]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Op de hoogte blijven?

Abonneer u op de Nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van onze ledenactiviteiten.

Archief

Archief van oude nieuwsberichten:
[Archief 2020]
[Archief 2019]
[Archief 2018]
[Archief 2017]
[Archief 2016]
[Archief 2015]
[Archief 2014]
[Archief 2013]
[Archief 2012]
[Archief 2011]
[Archief 2010]
[Archief 2009]

Postarchief

De VVAB geeft gevraagd en ongevraagd advies over diverse onderwerpen die betrekking hebben op onze statutaire doelstelling. Bekijk daarom ook de uitgegane stukken in ons postarchief.