Meningspeiling

In plaats van bankjes een horecaterras in Haarlemmerstraat

Zo ziet het nieuwe terras er op dit ogenblik nog uit.

Het West-Indisch Huis in de Haarlemmerstraat heeft van het stadsdeel een vergunning gekregen voor het exploiteren van een horecaterras vóór het monumentale gebouw. De vergunning is ter visie gelegd in het stadhuis. Het gaat om een gesplitst terras dat volgens de huidige regels niet eens mogelijk is. Direct aan de gevel wordt een terras toegestaan én aan de rijweg met daartussen een loopruimte voor voetgangers van 2,1 meter.

Het terras is mogelijk omdat de gemeente enkele openbare bankjes heeft verwijderd. Dit gebeurde tijdens de tervisielegging van de vergunning, waartegen mogelijkheden open staan voor bezwaar. De VVAB bestudeert de kwestie nog.

Meer lezen: [Bankjes weggehaald]

Uitslag van de meningspeiling

Mogen er bankjes worden weggehaald voor een horecaterras?

1. Nee, nimmer.

60%

2. Ja, soms.

33%

3. Ja, altijd.

4%

4. Geen / andere mening

4%

n=55

Het is vandaag 21/02/2020.
Deze meningspeiling is gestart op 11/08/2016.

De trottoirs Haarlemmerstraat/ Haarlemmerdijk worden in toenemende mate een voor voetgangers
en winkelend publiek onbegaanbare routes.
Het in het geding zijnde terras voegt niets toe wat betreft toegankelijkheid of sfeer, in tegendeel.

 riet nouwens op 21/8/2016 om 16:25:33: 'Nee, nimmer.'

Het ware beter geweest als de VVAB zich eerst even had verdiept in de kwestie, voordat de meningspeiling werd opgezet. Al langer geleden heeft het stadsdeel besloten de bankjes te verwijderen in verband met overlast en dit staat geheel los van de veel recentere terrasaanvraag, zo heb ik van het stadsdeel vernomen. We zijn allemaal blij met het wakend oog van de VVAB, maar graag wel genuanceerd en niet onnodig opruiend.

 Guido Frankfurther op 18/8/2016 om 11:29:08: 'Ja, soms.'

Nimmer is wel erg streng, maar in dit geval is het ongewenst

 Kees Schuurman op 16/8/2016 om 11:01:40: 'Ja, soms.'

Hoewel ik eigenlijk tot de 'ja soms' groep behoor, ik houd van pragmatisme, vind ik dat de bankjes in de Haarlemmerstraat niet moeten worden weggehaald.
Er is in de Haarlemmerstraat al heel weinig trottoirruimte voor voetgangers, ik loop er bijna dagelijks. Die paar bankjes waren geen probleem en aardig voor de passanten. Nu is een groot stuk trottoir ingenomen.

 H.J.Hulsebosch op 13/8/2016 om 15:34:54: 'Nee, nimmer.'

Hou a.j.b. rekening met rolstoelers en kinderwagens. Zodra een terras in gebruik wordt genomen blijft er veel minder ruimte over dan 2,1 m. En..... er zijn meer dan genoeg terrassen.

 Conny Roos op 12/8/2016 om 22:05:51: 'Nee, nimmer.'

Onrechtvaardig

 Marijke Winnubst op 12/8/2016 om 12:33:29: 'Nee, nimmer.'

Een terras is leuk maar er zijn er teveel in de binnenstad. De binnenstad is hier gewoon niet altijd geschikt voor. Daarnaast is hier sprake van openbare ruimte waarbij ik vind dat deze in de eerste plaats moeten worden ingericht voor bewoners/ bezoekers (non-commercie).

 Sermon op 11/8/2016 om 17:53:01: 'Nee, nimmer.'

Van de gemeente moet ieder nieuw te bouwen gebouw toegankelijk zijn voor mindervalide mensen. Maar over op de stoep kan zelfs een gezond mens haast niet meer lopen.

 Patrick op 11/8/2016 om 17:40:35: 'Nee, nimmer.'

die 2.1 meter die voor de voetgangers overblijft is in het gunstigste geval. Zo gauw er mensen gaan zitten en met stoelen gaan schuiven is er misschien net een metertje over.

 Jan Verdurmen op 11/8/2016 om 17:07:51: 'Nee, nimmer.'

we struikelen zo langzamerhand over de terrassen. in dit geval zal de doorgang tussen het gesplitste terras voor opstoppingen zorgen. de Haarlemmerstraattrottoirs gaan lijken op de Kalverstraat. geen doorkomen aan.

 Jolande Coelho op 11/8/2016 om 16:51:01: 'Nee, nimmer.'

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Nog geen lid?

Bent u nog geen lid? Door lid te worden, ontvangt u de email-nieuwsbrief om op te hoogte te blijven van activiteiten van onze vereniging en van ontwikkelingen in de binnenstad. U kunt dan ook reageren op onze artikelen en de pagina's op deze website.
[Lid worden]