Nieuwsarchief

2000

Plan voor parkeergarage op de Palmgracht

Het College van B & W stelt voor het hergraven van de Palmgracht te combineren met de bouw van een ondergrondse parkeergarage, uitsluitend bedoeld voor bewoners. Er dreigt nu hetzelfde als op het Rokin: de parkeergarage gaat mogelijk wel door, maar het terugbrengen van het water niet.

[Meer lezen]

De strijd om het Binnengasthuisterrein

Op het Binnengasthuisterrein wil het College van B & W de gemeenteraad laten kiezen tussen sociale woningen en monumenten. In beide "modellen" worden twee kantoortorens van 40 m. hoog gebouwd, middenin het beschermd stadsgezicht.

[Meer lezen]
[Eerder artikel: Gemeente past trucendoos toe]

Actie voor authentiek-Amsterdamse kroonlantaarn

Op 3 oktober heeft in het Bureau Monumentenzorg, Keizersgracht 123, de officiële start plaatsgevonden van de actie voor de terugkeer van de authentiek-Amsterdamse kroonlantaarn op de grachten. Jos Brink heeft de website www.kroonlantaarn.nl geopend, waarop alles te lezen is over de kroonlantaarn, de oorspronkelijke bekroning van de nog overal aanwezige gietijzeren lantaarnpalen model 1883. Het Amsterdams Kroonlantaarn Comité, ijvert voor de terugkeer van de kroonlantaarn in de Amsterdamse binnenstad.

[Meer lezen]

Bewoners Palmgracht vóór hergraven van gracht

Op initiatief van onze vereniging heeft een handtekeningenactie plaatsgevonden onder de bewoners van de Palmgracht. Deze actie bracht 93 handtekeningen op vóór het weer opengraven van de Palmgracht.

[Meer lezen]

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Bekijk ook de actuele lijst van brieven aan het stadsdeel en zienswijzen.