Gemeente doet aangifte van illegale sloop

Reacties

De reacties op artikel Gemeente doet aangifte van illegale sloop:

Treurig weer een monument verloren, want reconstructie is maar de vraag of dat netjes gebeurt. Ook hier is handhaving van belang.
Bovendien zal een fikse boete geeist moeten worden, hoger dan € 3000, vanwege dit misdrijf, maar ook als boetebeding bij niet correct nakomen van de reconstructie. HEvN

 H.E. van Nierop, 16/6/2017 21:11:33

Bij een ander geval waarbij een heel pand was ingestort kreeg de aannemer €3000 boete. Dat is natuurlijk belachelijk laag. De aannemer calculeert dit gewoon in de prijs. Ook hier weer zie je dat deze onherstelbare schade bewust wordt aangebracht. Gezien de vergunning kan hier geen sprake zijn van een vergissing. De boetes moeten minimaal enige honderdduizenden Euro's bedragen. Gezien de miljoenen bedragen voor panden moeten de boetes dermate hoog zijn dat het niet meer aantrekkelijk wordt om mee te nemen in de prijs. Zodat de winst verdampt als je niet aan de regels houdt. Leg de boete op aan de eigenaar van het bedrijf (persoonlijk), niet aan het bedrijf zelf zodat het aftrekbaar is. Bij grote doelbewuste vernielingen aan een monument is zelfs gevangenis straf te overwegen.

 Huib van Kollenburg, 16/6/2017 11:03:19

[Terug]

Email this to someone Deel deze pagina!

Reageren?
Het is alleen mogelijk een reactie te plaatsen als u bent ingelogd.