Stichting Claes Claesz. Hofje 30 jaar, een voorbeeld van stadsvernieuwing

Speciale uitgave van Binnenstad, oktober 1995. Uitgegeven door de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad in samenwerking met de Stichting Claes Claesz. Hofje.

Te bestellen voor € 6,- incl. verzendkosten.

De restauratie van het bouwblok met het Claes Claesz. Hofje in de Jordaan (tussen de Tuinstraat en de Egelantiersstraat) is één van de particuliere initiatieven geweest die de grootscheepse sloop van de buurt hebben voorkomen. In het Schetsplan-1970 wilde de gemeente bijna de gehele buurt slopen. De Actie Jordaad, gecombineerd met enkele restauratieprojecten waaronder die van het Claes Claesz. Hofje, hebben dit plan in de prullenbak doen belanden.

De binnenplaats van het hofje vóór restauratie De binnenplaats van het hofje na restauratie
Wethouder Hans Lammers slaat een verboden eerste paal Overzichtstekening van het gehele complex, vervaardigd na de voltooiing in 1973

Email this to someone Deel deze pagina!

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.