Nieuw welstandsbeleid voor de rondvaart

Het College van B&W heeft op 6 december 2016 het concept-beleidsdocument Welstandsbeleid Passagiersvaart Amsterdam vrijgegeven voor inspraak. De inspraaktermijn is zes weken en loopt van 7 december 2016 t/m 17 januari 2017.

De gemeente wil aanvragen voor een exploitatievergunning voor passagiersvaart mede toetsen aan de gewenste beeldkwaliteit van de passagiersvaartuigen in de Amsterdamse grachten. De gemeente vindt het belangrijk dat passagiersvaartuigen passen bij de cultuurhistorisch waardevolle achtergrond en kenmerken van de Amsterdamse binnenstad. De gewenste beeldkwaliteit is vertaald in welstandscriteria die zijn opgenomen in de notitie Welstandsbeleid Passagiersvaart Amsterdam. Op basis van deze criteria worden aanvragen voor nieuwe, vervangende of gewijzigde passagiersvaartuigen getoetst aan het belang van welstand.

Het beleid is niet van toepassing op al vergunde vaartuigen. Gelukkig heeft de VVAB de komst voor de hottug en de amfibike weten te voorkomen. Zonder de actie van de VVAB hadden deze reeds nu rondgevaren en was het gewijzigde welstandsbeleid te laat gekomen.

Belanghebbenden kunnen een schriftelijke zienswijze op de conceptteksten geven. Stuur uw zienswijze met vermelding van uw naam en contactgegevens naar: welstandpassagiersvaart@waternet.nl
of stuur uw reactie naar: Waternet, Postbus 94370, 1090 GJ Amsterdam. Uw zienswijze dient uiterlijk 17 januari 2017 binnen te zijn. Zienswijzen die na de vermelde datum binnen komen, worden niet behandeld.

Het conceptbeleid is hier te downloaden:
[Concept-beleidsstuk] (PDF-bestand)


(WS, 16/12/2016)

Door in te loggen, kunt u ondermeer uw gegevens beheren. Alleen leden hebben een inlogaccount.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit artikel.

Alleen als u bent ingelogd, kunt u een reactie plaatsen.