Opgeven voor een verenigingsactiviteit

Zaterdag 29 september. Lezing Van Heutsz als Amsterdammer, militair en zakenman en zijn staatsbegrafenis

Weinigen weten dat Van Heutsz na zijn Indische tijd als gouverneur-generaal bewust in Amsterdam ging wonen, waar hij zich ontpopte als verenigingsman en - met wisselend succes - als zakenman. Deze Amsterdamse periode duurde een kleine tien jaar. Na zijn dood in 1924 ontwaakt er in Amsterdam een comite ter nagedachtenis van de omstreden generaal. Als Van Heutsz in 1927 met een staatsbegrafenis herbegraven wordt staat alles en iedereen in Amsterdam stil. Het comite werkt door en uiteindelijk leidt dit tot het dan grootste monument van Nederland aan het Olympiaplein, dat wordt onthuld door koningin Wilhelmina in 1935. Na zijn dood groeide de man, door een zorgvuldig geregisseerde Van Heutsz-hysterie, uit tot een koloniale held.
In haar lezing vertelt Vilan van de Loo over de Amsterdamse tijd van deze merkwaardige man, wiens naam tot op de dag van vandaag emotie verwekt.
dr Vilan van de Loo is schrijfster en gepromoveerd onderzoekster. Ze publiceert vooral over Nederlands-Indie en werkt momenteel aan een biografie over J.B. van Heutsz. Zie: www.vanheutsz.nl en www.kolonialezaken.nl.
Toegang voor VVAB-leden € 10, voor niet-leden € 15. Start lezing om 11.00 uur, inloop 10.30 uur. Verzamelen in de hal van het Pintohuis, Jodenbreestraat.

Ja, ik geef mij op voor deelname aan deze verenigingsactiviteit.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met een betalingsverzoek.

Zaterdag 29 september. Lezing Van Heutsz als Amsterdammer, militair en zakenman en zijn staatsbegrafenis
code=29sept-heutsz.

Maximaal aantal deelnemers: 40
Nog beschikbaar aantal plaatsen: 27

De aanmelding, zelfs de betaling, is nog geen garantie van deelname, daar dit wordt bepaald aan de hand van de volgorde dat de betalingen binnenkomen op onze rekening. Het dient dus aanbeveling zo snel mogelijk te betalen. Mocht u niet in aanmerking komen voor deelname, dan laten wij dit weten en wordt uw betaling omgaand retour gestort.
Annuleren is mogelijk tot uiterlijk één week voor de activiteit. Stuur dan een email naar de Excursiecommissie. Alleen wanneer u tot uiterlijk één week voor de activiteit hebt geannuleerd, wordt het betaalde geld teruggestort. Er wordt uiteraard geen geld terugbetaald als u onverhoopt niet komt opdagen.

Opgave Formulier
Naam: (*)
Man Vrouw
Ik ben lid van de VVAB:
Adres:
Postcode en plaats:
Telefoon: (*)
Email-adres: (*)
Bevestig email-adres: (*)
Op dit emailadres krijgt u een bevestiging van uw aanmelding.
Aantal deelnemers: (*) x € 10,- voor leden, € 15,- voor niet-leden
Naam 2e deelnemer: Is lid
Email-adres 2e deelnemer:
Eventuele opmerkingen:
Helaas worden we geplaagd door spam. Als beveiliging vragen wij u de automatisch gegenereerde code in te vullen:

De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad is gevestigd:
Aalsmeerder Veerhuis, Sloterkade 21, 1058 HE Amsterdam
Tel.: 020 6172735
Email:
Het emailadres van de Excursiecommissie is:

Email this to someone Deel deze pagina!

Hoe te betalen

Er dient vooraf betaald te worden door geld over te boeken op de rekening van de Excursiecommissie, bankrekening NL96 INGB 0000 711 533 (dus niet de contributierekening!!!) ten name van 'Ver Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad'
o.v.v. uw naam en eventueel de namen van andere personen die u aangemeld hebt en naam en datum van de activiteit.