Opgeven voor een verenigingsactiviteit

Zaterdag 16 juni. Excursie Houthaven

De Houthaven werd in 1876 gegraven voor het overslaan en opslaan van hout. Het was de eerste gegraven haven van Amsterdam. De Houthaven werd aangelegd voor het hout dat vooral uit Scandinavië kwam en verder uit Afrika, Azië en Rusland. Het was daarmee lange tijd een belangrijke handelshaven. Toen het vervoer van hout steeds meer over de weg plaatsvond, werden de insteekhavens in 1945 gedempt. Op de plek waar in het verleden vrachtschepen uit de hele wereld hun hout losten, ontstaat in rap tempo een modern woon- en werkgebied: Houthaven.
De nieuwe Houthaven bestaat uit zeven autoluwe eilanden, met elk een eigen karakter dat tot uitdrukking komt in bijvoorbeeld de architectuur van de woningen. De eilanden hebben verschillende thema’s en liggen in een richting die gebaseerd is op de oorspronkelijke insteekhavens. De namen van de eilanden en de bruggen verwijzen naar de historie van het gebied, met name de houthandel die Amsterdam dreef met diverse Europese steden.
Op zaterdag 16 juni maken we een wandeling door de gedaanteverwisseling van een historisch stukje Amsterdam. Vanaf 10.30 uur worden we verwacht bij het Projectbureau waar Franke Smidstra, omgevingsmanager, om 11.00 uur een inleiding geeft en ons daarna door de buurt leidt die nog gedeeltelijk in aanbouw is.
Toegang voor VVAB-leden €10, voor niet-leden € 15.
N.B. Deelnemers ontvangen na inschrijving en betaling per email een routebeschrijving naar het Projectbureau dat gevestigd is de Bredeschool. Entree aan de achterkant.

Deze excursie heeft al plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om u zich voor deze excursie op te geven.

[Agenda]

Email this to someone Deel deze pagina!