Opgeven voor een verenigingsactiviteit

Vrijdag 15 december. Kijk Amsterdam 1700-1800, de mooiste stadsgezichten

De Dam, de grachten, de kerken en pleinen, de Amstel en het IJ. Het is allemaal onmiskenbaar Amsterdam. Voor het eerst is er een overzichtstentoonstelling van tekeningen van Amsterdam uit de periode 1700-1800. De tekeningen laten een bijzondere levendige stad zien. De 18de eeuw was een relatief welvarende periode. We zien een stad waar wordt gehandeld en gewandeld. Waar koetsen en karren over de keien ratelen en schuiten worden volgeladen. Het getekende stadsgezicht maakte een ongeevenaarde bloei door en geen stad werd zo vaak getekend als Amsterdam. Bekende kunstenaars als Jacob Cats, Reinier Vinkeles en Jan de Beyer namen er uitgebreid de tijd voor om hun stad tot in detail vast te leggen. Zie ook het artikel over deze tentoonstelling in het laatste nummer van Binnenstad.
De VVAB geeft haar leden de gelegenheid om onder deskundige begeleiding van een gids deze tentoonstelling te komen bekijken.
Datum: vrijdag 15 december. Verzamelplaats: cafe Stadsarchief, Vijzelstraat, voor de koffie. Inloop: 10.30 uur. Aanvang rondleiding: 11.00 uur. Er worden twee groepen gevormd van 15 deelnemers.
Let op: de toegangsprijs betreft alleen de kosten van de rondleiding. De deelnemers dienen zelf de toegang tot de expositie te voldoen. Deze is gratis is voor museumjaarkaarthouders.

Deze excursie heeft al plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om u zich voor deze excursie op te geven.

[Agenda]

Email this to someone Deel deze pagina!